Egyszerűen nagyszerű reggelik

Reggelizz úgy mint egy király, ebédelj mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus – tartja a mondás, és milyen helyesen! Összeszedtem nektek, hogyan lehet a hétköznap reggeleket egy kicsit felpörgetni. A jól ismert reggelik helyett most, próbáljátok ki húsmentes szendvicset és cukormentes zabkását is, amikben az a legszuperebb, hogy olcsón, nagyon finom és laktató reggeli készülhet percek alatt.

Királyi reggelik

Sült lágytojás baconnel

Hozzávalók:

  • tojás
  • bacon
  • olaj
  • újhagyma

A bacont nagyobb darabokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd ezt követi a megmosott és felkarikázott újhagyma. Sütés közben folyamatosan figyeljük a serpenyő hőfokát! Ha kellően lepirultak a hozzávalók, egy pohárból óvatosan ráöntjük a tojást, figyelve arra hogy a sárgája egyben maradjon! Ha a tojásfehérje már majdnem jó, ráhajtjuk a sárgájára, és a bátrak ekkor egy ügyes mozdulattal meg is fordíthatják azt. Már nem kell sokat várni és kész is a mennyei lágytojás! Pirított kenyéren tálaljuk.

reggeli tojás bacon zabkása cukormentes gyors alma banán

Tipp:

Ugyanez elkészíthető bacon nélkül is, és ha van otthon egy pár szem gomba, én azt is felhasználnám! Bagetten, sajttal megszórva isteni reggeli kerekedik belőle. Persze minden hozzáillő finomság gazdagíthatja a reggelinket.

reggeli tojás bacon zabkása cukormentes gyors alma banán

Banános zabkása

Hozzávalók:

  • zabkása
  • banán
  • cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor (ez rajtad áll)
  • sós mogyoró

Az 5-6 evőkanál apró szemű zabkását forró vízzel vagy tejjel nyakon öntök. Míg a vizet magába szívják a szemek, addig megpucolok egy banánt, amit először karikára szeletelek, majd felezek. A zabkását meghintem kakaóporral, beleteszem a banánszeleteket és elkeverem. Fagyikehelybe porciózom, a tetejét sós mogyoróval szórom meg.

Tipp:

Hogy szebben mutasson a kehelyben, én az oldalát egész banánkarikákkal díszítettem. Édesebb szájúak a végén tejszínhabbal és csoki szósszal is boríthatják a tetejét.

reggeli tojás bacon zabkása cukormentes gyors alma banán

Cukormentes almás-fahéjas zabkása

Hozzávalók:

  • zabkása
  • 1 db meghámozott alma
  • fahéj
  • dió

Hasonlóan a banános zabkásához itt is 5-6 evőkanál apró szemű zabkását puhítok forró vízzel vagy tejjel. Míg a szemek megduzzadnak, addig meghámozom és lereszelem az almát, majd a kásához adom, fahéjjal ízesítem és kelyhekbe adagolom, végül fahéjjal vagy apróra szeletelt dióval díszítem.

Tipp:

Ha nem elég édes az alma és elcsábulunk, akkor egy kis barna cukorral édesíthetjük a kásánkat!

reggeli tojás bacon zabkása cukormentes gyors alma banán

Nagyon egyszerű és gyors ezeknek az elkészítése, nem vesznek el sok időt a reggeli készülődésből. Ha elsőre még sem sikerülne a serpenyős lágytojás, akkor tessék tovább gyakorolni. Úgy gondolom az elvétett falatok sem fognak kárba veszni. :)

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/

0 Tovább

Spenótos tészta - avagy mit készíthetünk el 20 perc alatt?

Megéheztem, de most nincs kedvem hosszú órákat a konyhában tölteni. Benéztem a hűtőbe, volt ott egy kis akciós spenót, szalonna, főzőtejszín, fokhagyma. Mi az, ami ezekből a hozzávalókból kevesebb, mint fél óra alatt kész van? Hát persze, hogy spenótos tésztát készítek. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom.

A spenót ráadásul nagyon egészséges: sokféle vitamint tartalmaz, kiemelten B vitamint. Emellett nagyon hatásos szer a keringési zavarok megelőzésére, sőt vérnyomás normalizálására is képes. Hatóanyagai óvják a szívet és az érrendszert. Na de nem gyógyszerkönyvet szerkesztünk hanem receptblogot, elő hát a recepttel!

Könnyed spenótos tészta

Hozzávalók: 

  • egy doboz spenót   
  • 3 szelet szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • fél zacskó szélesmetélt tészta
  • sajt (ami csak főzés közben jutott eszembe, mert a mártásba ez is illik)
  • fűszerek: só, bors

A vizet feltesszük forrni, sót szórunk bele. Én egy pár csepp olajat is teszek hozzá. Közben a szalonnát felkockázzuk. Addig amíg a szalonna a wokban lepirul, a fokhagymát felszeleteljük és megmossuk a spenótot.

Ha kész a szalonna, kikapkodjuk a wokból és a helyére dobjuk a fokhagymát, utána a spenótot. Ha kicsit összeesett, beleöntjük a főzőtejszínt és belereszeljük a sajtot. Ízesítjük a fűszerekkel és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet.

Mélytányérba szedjük a közben elkészült és leszűrt tésztát, ráhalmozzuk a spenótos szószt, végül pedig a szalonna pörcöket. Előkészülettel együtt kevesebb, mint 20 perc alatt kész! Hát nem nagyszerű?

Tipp:

A szószhoz most trappista és gouda sajtot használtam, de kéksajttal egészen más ízvilágot kapunk. Ekkor én szalonna helyett pirított dióval, vagy mandulával szórnám meg lezárásként. Ha nincs otthon sajt, akkor sincs semmi baj, ki is hagyható, mert nélküle is nagyon finom! 

spenót fokhagyma sajt bacon tészta könnyű gyors vacsora

0 Tovább

Élelmes konyhatündér

blogavatar

Írásaim célja, hogy megmutassam: a boltokban fellelhető lejáratközeli élelmiszerek okosan felhasználva ugyanolyan értékes alapanyagai lehetnek a konyhai főzőcskének mint teljes áron vett társaik. Egy leleményes chéf ezt kihasználva sokat tud spórolni úgy, hogy az elkészült finomságok nem vesztenek semmit értékükből. Az élelmes konyhatündér ebben fog Nektek segítséget nyújtani!

Utolsó kommentek