Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EperszezON! Második rész

Folytatódik az eperszezon! Az előző részben láthattátok milyen egyszerűen készíthetjuk el a csokoládébundába bújtatott eperszemeket.. Most pedig az előzőekhez kapcsolódva a korábbi receptben fel nem használt tésztamassza kerül előtérbe, hiszen abból előrelátóan többet készítettem. Ahhoz hogy a maradék tésztából egy szuper édesség készüljön, kiegészítem azt két kiskanál élesztővel és pici vaníliás cukorral, sőt készítek mellé egy bazsalikomos eper öntetet is.

Amerikai palacsinta bazsalikomos epervelővel

Hozzávalók:

  • eper + pici kristálycukor
  • bazsalikom levél
  • Palacsintatésztához: 200 gramm liszt, 1 tojás, 1 csipet só, 100 ml tej, 2 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál sütőpor

A palacsintatésztát jól kikeverjük. Olajjal (vajjal még finomabb) megkent serpenyőben a mini palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

eper eper ragu desszert gyors

Az epreket, megmossuk, kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, majd 4 evőkanál kristálycukor hozzáadása után karamellizáljuk. Végül bazsalikom leveleket (nekem citromfűlevelem volt csak otthon) teszek az eperraguba hogy még pikánsabb ízt kapjunk.

eper eper ragu desszert gyorseper eper ragu desszert gyors

Készülhet belőle nagy palacsinta, vagy akár több kicsi, amiből tornyot építhetünk és epervelővel rétegezhetjük. Vigyázat, függőséget okoz!

eper eper ragu desszert gyors

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről és posztról sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/

0 Tovább

EperszezON! Első rész

Itt van az eperszezon, itt van ujra, / S szép, mint mindig, énnekem – mondja a lírai epervadász. És sajnos van egy rossz hírem, nem marad sokáig… Úgyhogy siessetek a piacokra és vegyetek belőle annyit, amennyit csak bírtok!

Most mi is bevásároltunk belőle, főleg hogy a horror áraknak már vége van és igazán kedvező áron lehet kiadós mennyiséghez jutni. A soron következő két receptben megmutatom én mit készítettem belőle. Ha különlegességre vágytok akkor olvassatok tovább!

Sült eper vagy banán

Hozzávalók:

  • eper vagy banán
  • étcsoki
  • Baileys
  • Bundához: 200 gramm liszt, 1 tojás, 1 csipet só, 100 ml tej

eper banán desszert finom

Az epret és a banánt megtisztítom, nagyobb darabokra vágom és hurkapálcákra húzom. A csokit felolvasztom, és öntök bele a Baileysből egy kanállal. A cukrász gyakorlaton megtanították, hogy a csoki legnagyobb ellensége a víz – hiszen ekkor a csoki megszilárdul – ezért ha folyadékot adsz a csokihoz biztos megváltozik az állaga. De ne ess kétségbe, kavard tovább és egyneművé válik a csokiszósz! Ebbe a sűrű masszába jól mártsd bele a hurkapálcára tűzött eper és banán darabokat, majd tedd hűtőbe fél órára.

Ezalatt a tésztamasszát alaposan kikevered. Ha megszilárdult a csoki a gyümölcsökön, akkor nincs más dolgod mint megpróbálod megállni hogy nem így fogyasztod el azonnal őket. Siker esetén a tésztamasszába mártod, majd bő, forró olajban kisütöd a csokoládés gyümölcsöket.

eper banán desszert finom

Leszeded a pálcáról a kész sült gyümölcsöket és még melegen (akár porcukorral) fogyasztod!


eper banán desszert finom

Hogy a maradék tésztamasszából mit tudunk még csinálni azt a következő cikkemben mutatom meg!

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről és posztról sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/

 

0 Tovább

Élelmes konyhatündér

blogavatar

Írásaim célja, hogy megmutassam: a boltokban fellelhető lejáratközeli élelmiszerek okosan felhasználva ugyanolyan értékes alapanyagai lehetnek a konyhai főzőcskének mint teljes áron vett társaik. Egy leleményes chéf ezt kihasználva sokat tud spórolni úgy, hogy az elkészült finomságok nem vesztenek semmit értékükből. Az élelmes konyhatündér ebben fog Nektek segítséget nyújtani!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek