Azért is szeretem a munkaszüneti napokat, mert akkor a szupermarketek minden szoros határidejű terméket leakcióznak, hogy ne maradjon a nyakukon. A vőlegényem mostanában sokat emlegette az édesanyja mustáros flekkenjét, ami megragadt a fejemben. A legutóbbi vásárlásom alkalmával pedig megláttam a leárazott sertéstarját, így gyorsan lecsaptam rá és bepakoltam a kosaramba. Az újhagyma csomója szintén akciós volt, ezért már tudtam is, hogy este mit főzök neki, na meg persze magamnak. Hát persze hogy a régen áhított mustáros flekkent, ahogy Ő szereti. Íme a recept!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 szelet sertéstarja
- 5 evőkanál mustár
- 3-4 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- egy csomag újhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 6 karika erős paprika
- fűszerek: só, fekete bors, vadhús fűszerkeverék
- 5 kisebb burgonya
A felszeletelt tarját megmosom, a vizet leitatom, majd az egészet félreteszem. Megpucolom a fokhagymákat és hosszú szeletekre vágom, a megmosott újhagymákat és az erős paprikát karikára szeletelem, végül a fél vöröshagymát is szálakra szedem. A könnyes részt ezzel letudtam, most előveszek egy mély tálat, olyat, amibe a hússzeletek is beleférnek és a hűtő polcán is elfér. Majd összekeverem a mustárt az olajjal és hozzáteszem a hagymakeveréket. A lecsöpögtetett hússzeleteket megszórom a fűszerkeverékkel, beleforgatom a mustáros pácba és már mehet is a hűtőbe pihenni. 2 óra múlva előveszem.
A burgonyákat - hogy leszedjem a rajtamaradt földet - folyó víz alatt alaposan megdörzsölöm, héjastul karikákra szeletelem, majd az olajjal meglocsolt tepsibe rétegezem. Ezután ráhelyezem a pácolt sertésszeleteket, egy kis vizet öntök alá és alufóliával lefedve másfél órát 180 fokon légkeveréses fokozaton sütöm. Hogy a hagyma a tetején kicsit aranybarna színt kapjon, a végén még visszadobom 10 percre grill funkcióra.
Utolsó kommentek