A szuper leértékeléseknek sosincs vége! Annyira megörültem mikor a zöldségosztályra értem, mert szinte minden zöldség le volt akciózva. Így gyorsan bezsákoltam egy kosár madárbegy salátát, spenótot és pár szem különféle paradicsomot, mert a fejemben már összeállt a recept: mediterrán paradicsomsalátát fogok készíteni, mert emlékeztem, hogy otthon van pár szikkadt kifli, ami eddig tanácstalanul várta a kenyeres kosár alján a sorsa alakulását. Semmi sem veszik kárba, csak átalakul!

Mediterrán paradicsomsaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma
  • pár szem különböző paradicsom (pl.: koktélparadicsom, datolyaparadicsom, húsparadicsom)
  • 2 db szikkadt kifli
  • három marék madárbegy saláta
  • két marék spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • öntethez: só, bors, vörösborecet

A szikkadt kifliket karikázom, majd felezem, vörösborecettel és egy kis olívaolajjal meglocsolom, a felszeletelt fokhagyma karikákkal félreteszem, így lesz egy kis ideje megpuhulni.

Lilahagymát szálakra szedem, sóval és olívaolajjal összekeverem, ezt is félreteszem egy kicsit pihenni, mert így veszít kicsit a csípősségéből.

Ezután következnek a paradicsomok. Ezeket felkockázom, de vesszen most a mérnöki pontosság: amilyen hangulatban vagyok, nem kell hogy szép legyen. De olyan tálba teszem, hogy a levét felfogjam, mert erre szükségem lesz az öntetnél. Egy tálba dobom a paradicsom szeleteket, beletépkedem salátát és a spenótot. Közben elkészítem az öntetet: az olívaolajat a vörösborecettel, egy kis sóval, borssal és a felfogott paradicsomlevével alaposan összekeverem. Az összes hozzávalót egy nagy tálba keverem és a végén még egy kis kenyérmorzsával meghintem a tetejét. A tálalás előtt érdemes várni egy keveset, hogy a hozzávalók ízei igazán összeérjenek. Ezeken a kora nyári napokon, teraszon fogyasztva… Mennyei könnyű vacsora!

paradicsom saláta mediterrán kenyérkocka gyors könnyű

paradicsom saláta mediterrán kenyérkocka gyors könnyű