Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spenótos tészta - avagy mit készíthetünk el 20 perc alatt?

Megéheztem, de most nincs kedvem hosszú órákat a konyhában tölteni. Benéztem a hűtőbe, volt ott egy kis akciós spenót, szalonna, főzőtejszín, fokhagyma. Mi az, ami ezekből a hozzávalókból kevesebb, mint fél óra alatt kész van? Hát persze, hogy spenótos tésztát készítek. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom.

A spenót ráadásul nagyon egészséges: sokféle vitamint tartalmaz, kiemelten B vitamint. Emellett nagyon hatásos szer a keringési zavarok megelőzésére, sőt vérnyomás normalizálására is képes. Hatóanyagai óvják a szívet és az érrendszert. Na de nem gyógyszerkönyvet szerkesztünk hanem receptblogot, elő hát a recepttel!

Könnyed spenótos tészta

Hozzávalók: 

  • egy doboz spenót   
  • 3 szelet szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • fél zacskó szélesmetélt tészta
  • sajt (ami csak főzés közben jutott eszembe, mert a mártásba ez is illik)
  • fűszerek: só, bors

A vizet feltesszük forrni, sót szórunk bele. Én egy pár csepp olajat is teszek hozzá. Közben a szalonnát felkockázzuk. Addig amíg a szalonna a wokban lepirul, a fokhagymát felszeleteljük és megmossuk a spenótot.

Ha kész a szalonna, kikapkodjuk a wokból és a helyére dobjuk a fokhagymát, utána a spenótot. Ha kicsit összeesett, beleöntjük a főzőtejszínt és belereszeljük a sajtot. Ízesítjük a fűszerekkel és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet.

Mélytányérba szedjük a közben elkészült és leszűrt tésztát, ráhalmozzuk a spenótos szószt, végül pedig a szalonna pörcöket. Előkészülettel együtt kevesebb, mint 20 perc alatt kész! Hát nem nagyszerű?

Tipp:

A szószhoz most trappista és gouda sajtot használtam, de kéksajttal egészen más ízvilágot kapunk. Ekkor én szalonna helyett pirított dióval, vagy mandulával szórnám meg lezárásként. Ha nincs otthon sajt, akkor sincs semmi baj, ki is hagyható, mert nélküle is nagyon finom! 

spenót fokhagyma sajt bacon tészta könnyű gyors vacsora

0 Tovább

Mustáros flekken vacsira

Azért is szeretem a munkaszüneti napokat, mert akkor a szupermarketek minden szoros határidejű terméket leakcióznak, hogy ne maradjon a nyakukon. A vőlegényem mostanában sokat emlegette az édesanyja mustáros flekkenjét, ami megragadt a fejemben. A legutóbbi vásárlásom alkalmával pedig megláttam a leárazott sertéstarját, így gyorsan lecsaptam rá és bepakoltam a kosaramba. Az újhagyma csomója szintén akciós volt, ezért már tudtam is, hogy este mit főzök neki, na meg persze magamnak. Hát persze hogy a régen áhított mustáros flekkent, ahogy Ő szereti. Íme a recept!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 5 evőkanál mustár
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy csomag újhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 6 karika erős paprika
  • fűszerek: só, fekete bors, vadhús fűszerkeverék
  • 5 kisebb burgonya

A felszeletelt tarját megmosom, a vizet leitatom, majd az egészet félreteszem. Megpucolom a fokhagymákat és hosszú szeletekre vágom, a megmosott újhagymákat és az erős paprikát karikára szeletelem, végül a fél vöröshagymát is szálakra szedem. A könnyes részt ezzel letudtam, most előveszek egy mély tálat, olyat, amibe a hússzeletek is beleférnek és a hűtő polcán is elfér. Majd összekeverem a mustárt az olajjal és hozzáteszem a hagymakeveréket. A lecsöpögtetett hússzeleteket megszórom a fűszerkeverékkel, beleforgatom a mustáros pácba és már mehet is a hűtőbe pihenni. 2 óra múlva előveszem.

A burgonyákat - hogy leszedjem a rajtamaradt földet - folyó víz alatt alaposan megdörzsölöm, héjastul karikákra szeletelem, majd az olajjal meglocsolt tepsibe rétegezem. Ezután ráhelyezem a pácolt sertésszeleteket, egy kis vizet öntök alá és alufóliával lefedve másfél órát 180 fokon légkeveréses fokozaton sütöm. Hogy a hagyma a tetején kicsit aranybarna színt kapjon, a végén még visszadobom 10 percre grill funkcióra.   

mustáros flekken vacsora főétel sertés

 

0 Tovább

Élelmes konyhatündér

blogavatar

Írásaim célja, hogy megmutassam: a boltokban fellelhető lejáratközeli élelmiszerek okosan felhasználva ugyanolyan értékes alapanyagai lehetnek a konyhai főzőcskének mint teljes áron vett társaik. Egy leleményes chéf ezt kihasználva sokat tud spórolni úgy, hogy az elkészült finomságok nem vesztenek semmit értékükből. Az élelmes konyhatündér ebben fog Nektek segítséget nyújtani!

Utolsó kommentek