Reggelizz úgy mint egy király, ebédelj mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus – tartja a mondás, és milyen helyesen! Összeszedtem nektek, hogyan lehet a hétköznap reggeleket egy kicsit felpörgetni. A jól ismert reggelik helyett most, próbáljátok ki húsmentes szendvicset és cukormentes zabkását is, amikben az a legszuperebb, hogy olcsón, nagyon finom és laktató reggeli készülhet percek alatt.
Királyi reggelik
Sült lágytojás baconnel
Hozzávalók:
- tojás
- bacon
- olaj
- újhagyma
A bacont nagyobb darabokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd ezt követi a megmosott és felkarikázott újhagyma. Sütés közben folyamatosan figyeljük a serpenyő hőfokát! Ha kellően lepirultak a hozzávalók, egy pohárból óvatosan ráöntjük a tojást, figyelve arra hogy a sárgája egyben maradjon! Ha a tojásfehérje már majdnem jó, ráhajtjuk a sárgájára, és a bátrak ekkor egy ügyes mozdulattal meg is fordíthatják azt. Már nem kell sokat várni és kész is a mennyei lágytojás! Pirított kenyéren tálaljuk.
Tipp:
Ugyanez elkészíthető bacon nélkül is, és ha van otthon egy pár szem gomba, én azt is felhasználnám! Bagetten, sajttal megszórva isteni reggeli kerekedik belőle. Persze minden hozzáillő finomság gazdagíthatja a reggelinket.
Banános zabkása
Hozzávalók:
- zabkása
- banán
- cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor (ez rajtad áll)
- sós mogyoró
Az 5-6 evőkanál apró szemű zabkását forró vízzel vagy tejjel nyakon öntök. Míg a vizet magába szívják a szemek, addig megpucolok egy banánt, amit először karikára szeletelek, majd felezek. A zabkását meghintem kakaóporral, beleteszem a banánszeleteket és elkeverem. Fagyikehelybe porciózom, a tetejét sós mogyoróval szórom meg.
Tipp:
Hogy szebben mutasson a kehelyben, én az oldalát egész banánkarikákkal díszítettem. Édesebb szájúak a végén tejszínhabbal és csoki szósszal is boríthatják a tetejét.
Cukormentes almás-fahéjas zabkása
Hozzávalók:
- zabkása
- 1 db meghámozott alma
- fahéj
- dió
Hasonlóan a banános zabkásához itt is 5-6 evőkanál apró szemű zabkását puhítok forró vízzel vagy tejjel. Míg a szemek megduzzadnak, addig meghámozom és lereszelem az almát, majd a kásához adom, fahéjjal ízesítem és kelyhekbe adagolom, végül fahéjjal vagy apróra szeletelt dióval díszítem.
Tipp:
Ha nem elég édes az alma és elcsábulunk, akkor egy kis barna cukorral édesíthetjük a kásánkat!
Nagyon egyszerű és gyors ezeknek az elkészítése, nem vesznek el sok időt a reggeli készülődésből. Ha elsőre még sem sikerülne a serpenyős lágytojás, akkor tessék tovább gyakorolni. Úgy gondolom az elvétett falatok sem fognak kárba veszni. :)
Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről sem!
http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/
Utolsó kommentek