Itt van az eperszezon, itt van ujra, / S szép, mint mindig, énnekem – mondja a lírai epervadász. És sajnos van egy rossz hírem, nem marad sokáig… Úgyhogy siessetek a piacokra és vegyetek belőle annyit, amennyit csak bírtok!

Most mi is bevásároltunk belőle, főleg hogy a horror áraknak már vége van és igazán kedvező áron lehet kiadós mennyiséghez jutni. A soron következő két receptben megmutatom én mit készítettem belőle. Ha különlegességre vágytok akkor olvassatok tovább!

Sült eper vagy banán

Hozzávalók:

  • eper vagy banán
  • étcsoki
  • Baileys
  • Bundához: 200 gramm liszt, 1 tojás, 1 csipet só, 100 ml tej

eper banán desszert finom

Az epret és a banánt megtisztítom, nagyobb darabokra vágom és hurkapálcákra húzom. A csokit felolvasztom, és öntök bele a Baileysből egy kanállal. A cukrász gyakorlaton megtanították, hogy a csoki legnagyobb ellensége a víz – hiszen ekkor a csoki megszilárdul – ezért ha folyadékot adsz a csokihoz biztos megváltozik az állaga. De ne ess kétségbe, kavard tovább és egyneművé válik a csokiszósz! Ebbe a sűrű masszába jól mártsd bele a hurkapálcára tűzött eper és banán darabokat, majd tedd hűtőbe fél órára.

Ezalatt a tésztamasszát alaposan kikevered. Ha megszilárdult a csoki a gyümölcsökön, akkor nincs más dolgod mint megpróbálod megállni hogy nem így fogyasztod el azonnal őket. Siker esetén a tésztamasszába mártod, majd bő, forró olajban kisütöd a csokoládés gyümölcsöket.

eper banán desszert finom

Leszeded a pálcáról a kész sült gyümölcsöket és még melegen (akár porcukorral) fogyasztod!


eper banán desszert finom

Hogy a maradék tésztamasszából mit tudunk még csinálni azt a következő cikkemben mutatom meg!

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről és posztról sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/