Folytatódik az eperszezon! Az előző részben láthattátok milyen egyszerűen készíthetjuk el a csokoládébundába bújtatott eperszemeket.. Most pedig az előzőekhez kapcsolódva a korábbi receptben fel nem használt tésztamassza kerül előtérbe, hiszen abból előrelátóan többet készítettem. Ahhoz hogy a maradék tésztából egy szuper édesség készüljön, kiegészítem azt két kiskanál élesztővel és pici vaníliás cukorral, sőt készítek mellé egy bazsalikomos eper öntetet is.

Amerikai palacsinta bazsalikomos epervelővel

Hozzávalók:

  • eper + pici kristálycukor
  • bazsalikom levél
  • Palacsintatésztához: 200 gramm liszt, 1 tojás, 1 csipet só, 100 ml tej, 2 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál sütőpor

A palacsintatésztát jól kikeverjük. Olajjal (vajjal még finomabb) megkent serpenyőben a mini palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

eper eper ragu desszert gyors

Az epreket, megmossuk, kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, majd 4 evőkanál kristálycukor hozzáadása után karamellizáljuk. Végül bazsalikom leveleket (nekem citromfűlevelem volt csak otthon) teszek az eperraguba hogy még pikánsabb ízt kapjunk.

eper eper ragu desszert gyorseper eper ragu desszert gyors

Készülhet belőle nagy palacsinta, vagy akár több kicsi, amiből tornyot építhetünk és epervelővel rétegezhetjük. Vigyázat, függőséget okoz!

eper eper ragu desszert gyors

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről és posztról sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/