Anyák napjára nem csak tortával, virággal lehet készülni. Melyik édesanya az, aki ne örülne mondjuk egy meglepetés villásreggelinek?

A szupermarketben most megláttam, hogy leértékelték a lángolt kolbászt, aminek igen sokoldalú lehet a felhasználása: lepiríthatod és levesbetétként gazdagíthatod vele az ételt, vagy egyszerűen a rakott krumpliba karikázod, esetleg pogácsákat formálsz belőle és főzelékek feltétjeként szervírozod.

Ebben a posztban most megmutatom, hogyan tudod egy kicsit újragondolni a felhasználását és meglepni vele az édesanyádat most éppen anyák napja alkalmából!

Kolbászos kence

Hozzávalók:

  • egy szál lángolt kolbász
  • 2 db kemény tojás
  • egy fél hagyma
  • 3-4 kanál tejföl
  • 2-3 kanál vaj
  • fűszerek: só, bors, petrezselyem, esetleg köménymag (csak az íze kedvéért)

Nagyon egyszerű az elkészítése. A kolbászt kicsomagolod a héjából, majd apróbb darabokra vágod és egy tányérba dobod. Így teszel a hagymával és a keményre főtt tojásokkal is. Az összes hozzávaló már a tálban várja a tejföllel és a vajjal való találkozást. Megkóstolod, és ha úgy érzed, akkor utánízesíted sóval és borssal. Szerencsére ebből a fajtából nem spórolták ki a köményt, de ha hiányérzeted támad, akkor szórj még bele bátran. Az egészet fél órára hűtődbe teszed, vagy ha ügyes vagy, akkor még előző nap elkészíted, így egy teljes éjszakája van, hogy az ízek összeérjenek.

Anyák napja reggelén korábban felkelsz, kiosonsz a konyhába, forró pirítós kenyérre kened, szeletelsz mellé egy pár szem paradicsomot, és néhány karika erős paprikát, majd az ágyban szervírozod. Biztos siker és innentől már nem csak téged lehet majd kenyérre kenni.

kolbász kence anyáknapja gyors finom szendvics feltét reggeli