Már átkutattam az egész lakást de nem volt itthon semmi édesség, még egy árva szelet csoki sem. De akadt a hűtőben egy kis adag túró. Lássuk csak túrós palacsintát készíthetek, de semmi kedvem órákat a serpenyő felett strázsálva töltenem… Mi tévő legyek? Mi lenne ha az eredeti terv egyszerű nagyszerűségét megtartva a túrót nem a palacsinta belsejébe tölteném hanem a tésztájába keverném? Hát persze! Eszembe jutott egy orosz recept, a SZIRNYIKI.

Hozzávalók:

•          250 gramm túró

•          1 tojás

•          2-3 evőkanál kristálycukor + 1 csomag vaníliás cukor

•          4-5 evőkanál liszt

•          fél csomag sütőpor

•          1 csipet só

A tojást szétválasztom a sárgájához adom a cukrot és a túrót, a fehérjét pedig kicsi sóval kemény habbá verem. Végül a túrós masszához keverem a sütőporos lisztet, majd hozzákeverem a tojásfehérje hab egy részét. A már fellazított masszához nagy mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverem a maradék habot és már süthetem is. Kevés vagy bő olajban is kisüthetjük a túrókorongokat. Én most kis olajon lepényt készítettem belőle, de bő olajban sütve túrófánkot kapunk. Lekvárral, cukros tejföllel nyakon öntve vagy porcukorral megszórva fogyaszthatjuk. Tényleg nagyon gyors és finom nasi.

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről sem!