Én lehet előző életemben kisegér vagy netalán francia lehettem, de bolondulok a sajtokért. Szerencsére az én nagy örömömre a közeli kisboltban sokszor van kiárusítás, mert valahogy a környékbeliek nem veszik a sajtot. Legutóbbi alkalommal a kéksajt volt akcióban, így bevásároltam belőle. Azonban mohónak bizonyultam, mert még úgy is hogy minden nap tettem a szendvicsembe, maradt egy jókora adag. Kicsit kutakodtam a családi receptes könyvünkben és lám találtam egy nagyon egyszerű receptet, amit ki is próbáltam. Íme a végeredmény:

Rokfort golyók

Hozzávalók:

  • 10 dkg rokfort (kéksajt)
  •  5 dkg darált mandula vagy dió
  • 2 kanál konyak

 Az említett hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Zöldség ágyon, vagy ostyalapon tálaljuk a falatkákat. Ezt a receptet kisgyerekkel is el tudjuk készíteni, hiszen ők is élvezik, ha könyékig maszatosak lehetnek. Ha barátok, ismerősök látogatóba jönnek és vendégváró falatokkal szeretnénk meglepni őket de unjuk már a szendvicseket, akkor ez hiánypótló lehet.

Tipp:

Ha nem találunk a boltban kéksajtot, vagy éppen nagyon drága, akkor tömlős krémsajt és túró keverékéből is ugyanolyan finom golyókat készíthetünk, ha nem finomabbat! Sóval, borssal, szerecsendióval és snidlinggel vagy petrezselyemmel ízesíthetjük a natúr ízük miatt. A szín és az ízkavalkád így biztos nem marad el.

sajt rokfort vendégváró falatok

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/