Megéheztem, de most nincs kedvem hosszú órákat a konyhában tölteni. Benéztem a hűtőbe, volt ott egy kis akciós spenót, szalonna, főzőtejszín, fokhagyma. Mi az, ami ezekből a hozzávalókból kevesebb, mint fél óra alatt kész van? Hát persze, hogy spenótos tésztát készítek. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom.

A spenót ráadásul nagyon egészséges: sokféle vitamint tartalmaz, kiemelten B vitamint. Emellett nagyon hatásos szer a keringési zavarok megelőzésére, sőt vérnyomás normalizálására is képes. Hatóanyagai óvják a szívet és az érrendszert. Na de nem gyógyszerkönyvet szerkesztünk hanem receptblogot, elő hát a recepttel!

Könnyed spenótos tészta

Hozzávalók: 

  • egy doboz spenót   
  • 3 szelet szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • fél zacskó szélesmetélt tészta
  • sajt (ami csak főzés közben jutott eszembe, mert a mártásba ez is illik)
  • fűszerek: só, bors

A vizet feltesszük forrni, sót szórunk bele. Én egy pár csepp olajat is teszek hozzá. Közben a szalonnát felkockázzuk. Addig amíg a szalonna a wokban lepirul, a fokhagymát felszeleteljük és megmossuk a spenótot.

Ha kész a szalonna, kikapkodjuk a wokból és a helyére dobjuk a fokhagymát, utána a spenótot. Ha kicsit összeesett, beleöntjük a főzőtejszínt és belereszeljük a sajtot. Ízesítjük a fűszerekkel és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet.

Mélytányérba szedjük a közben elkészült és leszűrt tésztát, ráhalmozzuk a spenótos szószt, végül pedig a szalonna pörcöket. Előkészülettel együtt kevesebb, mint 20 perc alatt kész! Hát nem nagyszerű?

Tipp:

A szószhoz most trappista és gouda sajtot használtam, de kéksajttal egészen más ízvilágot kapunk. Ekkor én szalonna helyett pirított dióval, vagy mandulával szórnám meg lezárásként. Ha nincs otthon sajt, akkor sincs semmi baj, ki is hagyható, mert nélküle is nagyon finom! 

spenót fokhagyma sajt bacon tészta könnyű gyors vacsora