Az elmúlt időben nem jelentkeztem új recepttel, mert nem volt időm ezzel foglalkozni, de most már újra itt vagyok. Kezdek visszarázódni a hétköznapok munkás világába.

Azonban hétvégén még fújtunk egy nagyot, és úgy gondoltuk hogy kimegyünk a városligetbe és piknikezünk egyet. Ezt a jó kis tervet már kb. 3 éve kifőztük, de még nem váltottuk be.. Ne legyetek lusták ti sem, csuda időben, szeretteitekkel, barátaitokkal tessék kimenni a szabadba piknikezni! Mutatok nektek egy szuper egyszerű és gyors receptet, amivel készülhettek ha a szabadban töltenétek egy délutánt!

Városligeti piknik wrap

Hozzávalók:

  • salátamix (új felfedezés: a Pántlika termékekkel most a Bátor Tábort támogathatjátok!)
  • 1 db paradicsom
  • fél rúd kolbász
  • 2 szelet szalonna
  • kis darab sajt
  • wrap (nekünk most teljeskiőrlésű volt itthon)
  • öntethez: 4 evőkanál tejföl, 3 kiskanál majonéz, 5 levél bazsalikom, egy kis flekken fűszerkeverék + a kolbász és a szalonna kisült zsírja

A recept a következő: a salátát egy nagy tálba szórjuk. Majd a kockára szeletelt szalonnát és a karikára vágott kolbászt megsütjük, a kisült zsírt félretesszük, mert az öntet készítésekor felhasználjuk majd. Cikkekre vágjuk a paradicsomot és elkészítjük az öntetet úgy hogy a fenti hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. Más dolgunk már nincs is hátra mint a sajtot lereszelni és jöhet a wrap összeállítása.

A wrapet először egy kicsit átforrósítom, mikor már puklik kezdenek megjelenni rajta akkor leveszem a tűzről és beledobálom a salátát, ráteszek a kolbászkarikákból és a szalonna darabokból, megszórom sajttal és teszek még bele egy pár gerezd paradicsomot, 3 hajtással összetekerem és már mehet is a piknikkosarunkba. Ha elfogyott az összes wrapünk és a töltelékünk akkor irány ki a szabadbaaa!

Egyre figyeljünk: a szabadban, legyen az akár egy tisztás, vagy erdő, rét, ne hagyjunk magunk után szemetet!

Az Élelmes konyhatündért megtaláljátok már facebookon is! Kedveljétek, hogy ne maradjatok le a többi receptről sem!

http://www.facebook.com/elelmeskonyhatunder/

Update: Mind elfogyott és isteni volt! Az újdonsült férjem mind a 10 ujját megnyalta!